Massage

Mervi Ruuskanen


Diplomerad Massageterapeut

Reiki TerapeutHar tidigare arbetat som barnskötare i min ungdom och sedan 17 år som omsorgspersonal/undersköterska inom äldreomsorgen. Så har gedigen erfarenhet i att möta människor utifrån deras förutsättningar.


Barnskötare 2002, Undersköterska 2014, Diplomerad Massageterapeut 2019, Reiki terapeut 2019

Min utbildning inom Massage


Jag har gått min utbildning till massage terapeut på Sveriges utbildningscenter. Den är webb baserad, med valet att gå 25 timmar med handledare eller en 4-dagars intensivkurs i massage.

Jag valde 4 dagars intensivkurs i Uppsala. Det är ett samarbete med Friskvårdsgruppens massageutbildning. Så jag gick dessa dagar med blivande sjukgymnaster och fysioterapeuter. 


De kurser som ingår i denna utbildning är: Klassisk Massage (hur man utför och de olika greppen), Anatomi och Fysiologi (Kroppen och dess muskler och funktioner), Muskeltöjning och tester (stretching), Praktisk Intensivkurs (lära sig massera med närvarande lärare som bedömmer och korrigerar).


I denna utbildning så har de som krav att man ska göra 100 timmar elevbehandlingar innan man får sitt diplom och blir Diplomerad Massageterapeut. Glädjen var stor när jag hade knådat igenom dessa under sommaren. Så nu är jag Diplomerad.

Svensk Klassisk MassageJag har fått höra att det saknas “riktig” massage i närområdet. Det människor oftast menar när de pratar om “riktig” massage är just Svensk klassisk Massage.
Vilket är det jag erbjuder.


Även om jag påbörjar varje behandling likadant med samma “schema” i tanken så ändras den efter dagsformen på den som ligger på bänken.
Alla är vi unika och i konstant förändring 💕


Tänk på att i tiderna som ni bokar är det inkluderat att gå igenom hälsodeklaration i början samt avsluta med vatten och betalning. 

Se nedan på själva "bänk" tiden som varierar lite beroende på individen på bänken och dess dagsform.


Jag har alltid 30 min mellan kunder för att kunna avsluta och förbereda utan stress för någon. Bokar par/vänner m.m. tider efter varandra så kan jag skippa den halvtimmen emellan, skriv gärna i er bokning att ni kommer tillsammans som anteckning om ni vill att jag ska ta er direkt efter varandra istället så jag kan förbereda för detta.


Jag utför strykningar för att värma upp, sätta igång blodcirkulationen och göra er avslappnade.


Sedan kommer knådningar, som går in mer på djupet och börjar behandla lite mer (kännas mer på er 😉)


Och sedan är det dags för friktioner, då går jag verkligen in på djupet, dessa kan vara sköna för vissa och smärtsamma för andra. Jag anpassar mig efter personen på bänken.Gör det ont så ni spänner er eller säger till, så lättar jag på trycket, ligger ni avslappnat kvar och inte säger något kan jag öka på trycket. Alla tål inte friktioner och då skippar vi dessa i så fall, massagen är till för er och anpassas efter er!

Mina ledord är "det ska göra skönt ont, inte ont ont med massage".


Jag kan även ibland utföra töjningar och strechningar om jag tycker det behövs och tar till specialgrepp. Märker jag att ni har ett område som behöver bearbetas mer så gör jag det.
Ibland säger ni till om ett område och då är jag extra uppmärksam där för bearbetning.


Precis som med Reiki så kan Massage vara ett komplement till sjukvården, men inte ersättning. Vid svårare sjukdomar som cancer, diabetes och epilepsi så bör ni rådfråga er läkare om de anser att Massage är ok.

Jag behandlar inte barn under 8 år.


Massage är godkänd som friskvård av skatteverket


Utdrag om godkänd massage som friskvård från skatteverket:

"Massage – syftet med massagebehandlingar ska vara att lindra spänning i muskulaturen till exempel på grund av ensidigt eller tungt arbete, till exempel kontorsmassage och kroppsmassage. Även massagebehandlingar av enklare slag utförd av exempelvis naprapater, fysioterapeuter och kiropraktorer ingår."

Ni kan be om mjuk massage


När ni beställer Svensk Klassisk Massage kan ni skriva att ni vill ha mjuk massage, det är likadant men utan friktioner. Det är strykningar och knådningar, eventuellt lite töjningar och strechningar.


Denna är bra och boka om man är väldigt öm i kroppen och/eller man vill endast ha en avslappnande massage. 

Mina Tjänster

Healing massage


Det är Svensk Klassisk Massage kombinerat med Usui/ Holy Fire Reiki energibehandling.
Du får alltså en ordentlig massage och samtidigt som jag masserar så känner jag av och stannar upp och ger healing där jag känner att det behövs.
Om du känner att du är öm i kroppen och vill ha mjuk massage istället för svensk klassisk så säger du bara till så får du det.

Svensk Klasissk Massage


Helkroppsmassage som innefattar även sätet (detta kan man välja bort, jag frågar alltid innan jag börjar massagen).

Rygg, axlar, nacke, säte, ben och armar. 


45-60 min

Lo

Rygg och nackmassage


Kan utföras på sittbänken eller den vanliga.

Jag har fått höra och känner själv att vid sittbänken så blir det kraftfull massage.

Så vill ni ha en "hårdhänt" massage är den att föredra, men jag anpassar mig efter individen och lättar på trycket så även de som vill ha en mjukare massage kan välja sittbänken.


Rygg, axlar och nacke


15-25 min

Mjuk Helkroppsmassage


Lika som Svensk Klassisk Massage men utan friktioner och mer varsamma knådningar.


45-50 min

Rygg + säte


Rygg, axlar, nacke och säte.


Många som har problem med ländryggen men inte vill ha helkroppsmassage har bett om denna då sätet kan ibland ha "knutar" som känns i ländryggen.


20-30 min

Healing massage helkropp


Kombination mellan Svensk Klassisk Massage och Usui/ Holy Fire Reiki Healing


75-90 min

GALLERIVälkommen in på en avslappnande massage i natursköna Åshammar.

Kontakt


Address: Hästskovägen 9, 812 51 Åshammar

Telefon: 070-516 78 06

Email:mervi.ruuskanen@chillaner.se

Endast tidsbokning


Hittar du inte tider som passar på bokningskalender så är du välkommen att höra av dig så ser vi om vi kan ordna något.

Innehar F-skatt och är momsregistrerad

Copyright © All Rights Reserved